Siirry pääsisältöön

Mielikuvituksella vai ilman?



   "Sinä vakuutit minut sanoillasi.
    Sinä sait minut unelmoimaan elämästä.
    Kysymys kuuluukin, olitko se sinä vai lähettämäsi ruusut?"


Kesä oli jo ylittänyt puolenvälin. Jotenkin tunsin kaipaavani syksyä ja sen kaatosateita, sillä kuumuus joka valloitti koko kropan sai minut haluamaan keskelle vesisadetta. En tiennyt millainen kesä oletettiin olevan Norjassa, mutta minulle se oli kutakuinkin ensimmäinen kokonainen. Usein pohdin mielessäni, miten kätevää olisi palata kotimaisemiin Suomeen. Jotenkin suunnitelmiin tuli äkillinen muutos varatessa lentolippua ja nopea peruuttaminen olikin se parhain vaihtoehto. Kuumuus oli saanut minut sekaisin. Mielessäni kuljin polttavan aavikon halki ilman vettä nähden kuvajaisia sinusta vaikka huomasinkin sen olevan vain tavallinen polttavan lämmin kesäpäivä mökkini pihalla. Etkä ollutkaan Linköpingissä samassa kyläkaupassa vihannestiskin toisella puolella saati vastaan kävelevä turisti Sorøn sivukujalla kartta väärinpäin kädessä.  Kulkija voi erehtyä... 
Ostin terassille ruusun, mutta minulla ei ollut mitään käryä siitä mitä tuolle pitäisi tehdä. Jos yhtään tulin omaan äitiini niin pelkäsin pahinta mitä vain tuolle vaaleanpunaiselle suloisuudelle tulisi käymään. Kysymys kuuluukin, luokitellaanko se sukuviaksi jos et osaa pistää kukkaruukkuun multaa vai olisiko se silkkaa tyhmyyttä? Toisaalta voi myös olla, että olin yhtä kuiva kuin tuo kukka jos kykkisin viikon tässä terassilla polttavan auringon alla.
Majatalon isäntä Augustus sanoi, että jos oli vaikea tulkita tunteitaan saati ei ollut varma päätöksestä niin olisi hyvä käyttää vanhaa konstia. Kysymys rakastanko vai en? Viimeinen kukan lehti kun tipahtaisi kertoisi minulle varman vastauksen. Mitä jos se pyytäisi minua sanomaan siitä hetkestä eteenpäin negatiivisesti? Olisiko minulla nyt sataprosenttinen tuki unohtaa mies jota rakastan? Mitä jos se olisin kaikinpuolin positiivinen. Olisinko vieläkin tässä?
Jos tää olis leikki...
Sanotaan myös ettei aikuisten pidä leikkiä samalla tavalla kuin lapset leikkivät. Olen myös kuullut sanonnan että lapsi on terve kun se leikkii. Miten tämä kaikki kääntyisi aikuisen kohdalla?
Pistän silmäni kiinni päättäen kokeilla perus mielikuvitusleikkiä...
Avatessani silmät näkisin sinut minun edessäni se ihana valkoinen kauluspaita päällä, jota korostaa minulta sinulle ostettu kultainen kravatti. Seisoisit edessäni kasvoilla juuri se hymy joka sai maailman paskimman maanantain muuttumaan maailman parhaimmaksi päiväksi pitkiin aikoihin. Ojentaisit minulle kätesi ja saisin mahdollisuuden tarttua siihen kiinni. Tuntisin kuinka lämmin se on  enkä haluaisi irroittaa enää koskaan. Enää koskaan -sana on liian ällö meidän välisessä suhteessamme, joten kuullessasi sen et ottaisi sitä niin tosissasi. Ennen tätä olisit ojentanut minulle kasan ruusuja. Sellaisia mitä ei tarvitse istuttaa saati huolehtia kastelemisesta, sillä tiesit kuinka huono olin kaikkien kasvien kanssa. Punaisien ruusujen seassa olisi yksi kultainen.
Huomaisimme meidän olevan vailla kultaista pistettä, joten tahallasi hankkimasi yksityiskohta olisi saanut minut puolestani hymyilemään.
Mutta oikeassa elämässä... Tänään jaa juurikin näihin aikoihin muistan miten petyin. Avatessani silmäni mökkini terassilla kuumana kesäpäivänä näin vain itseni joka toivoi olevansa yksi noista ruusunkukista ilman tätä rakkautta jota tunsin sinua kohtaan. Petyin, sillä kohtaamani todellisuus sai minut muistamaan yksinäisyyteni ja kaiken sen mitä tänne vuoristoon olin tullut pakoon. Pakoon ajatuksia, pakoon kuoleman pelkoa, pakoon sinua ja sinua kultaisessa kravatissa. 
Joten ymmärrän nyt miksi sanotaan ettei aikuisen kannata leikkiä, sillä pettymys voi käydä liian suureksi. Asuiko minussa sittenkin sisäinen lapsi?
Katsellessani tuota vaaleanpunaista suloisuutta huomasin kuinka suupieleni kaarsi hymyyn, sillä jotenkin katsoin tätä hetkeä kokonaisuutena.
Oli vain minä ja kukkani. (Jos sinulla on mielikuvitusta) voit itse päättää ajatteletko seuraavan lauseen kaksimielisesti...
Kuuma polttava hellepäivä, kukapa ja mikäpä ei tarvitsisi kosteutta?
Rakastaako vai eikö..Märkänä vai liian märkänä..
Käyn makoilemaan riippumattoon sulkien silmäni toistamiseen. Missä olet kolli, missä olet rakkaani?
Päätän antaa mielikuvitukseni laukata vielä hetken aikaa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Korkojen Kapina vierailulla Puoli Seiskassa!

 Korkojen Kapina pääsi toteuttamaan UNELMANSA!  Puoli Seiskan kuuluisa pinkki sohva Toteutuuko mun pitkäaikainen unelma vihdoin ja viimein? Onko tämä oikeasti totta? Yhtenä toukokuun päivänä 2023 tapahtui yksi ikimuistoisin asia... "Minua jännitti tosi paljon kun kävelin Ylen tiloihin.  En voinut uskoa sitä todeksi"  Istahdin aulan sohvalle, josta minut tultiin hakemaan sovitusti. Lähdimme Tuulianna Tolan kanssa kiertämään studioita. Pääsin näkemään miltä uutisstudio, aamutvstudio ja ohjaamo näyttivät. Kurkistin myös maskihuoneeseen jossa tapasin tuttuja kasvoja! Parhain juttu koko kierroksessa oli kuitenkin itse Puoli Seiska ohjelmasta tuttua tutumpi pinkki sohva johon vierailijalla oli kunnia istahtaa haastattelun ajaksi.  Ohjelman juontajat ja työryhmä saivat vierailijan   eli minut viihtymään kaikin tavoin. Kahvia, keskusteluja sekä pientä "haastattelupätkää" oli tiedossa pian.  Ihanan Tuulianna Tolan kanssa juteltiin minun kirjastani joka ilmestyi heinäkuussa 2

Miksi kielletty himottaa eniten?

Aina ja Ikuisesti- Päähenkilön ruutuvihosta  Muistan kuinka Islanti sai minut unelmoimaan villistä vapaudesta. Ja sitähän minä olinkin, mutta kai kuvittelin olevani tilivelvollinen sinulle tulemisistani sekä menemisistäni. Miksi? Paikallisbaarista kantautui akustinen kitaran soitto. Väki seilasi sisätiloista ulos polttamaan tuoppien kanssa. Jo heidän elämäntyylinsä sai turistin tuntemaan miten kulttuuri poikkesi jollain tasolla suomalaisesta. En tarkoita nyt tuopin tavoin, mutta jokin tunnelmassa oli täysin erilaista. Mikä?   Pitkä hiuksiset sällit naurahtelivat terassilla paikallis vitseille, joita sisäpuolelta kantautui laulun mukana.  Tilasin valkoviiniä lasillisen. Valitsen useasti sen makean version, koska... Noh satuin pitämään siitä enemmän kuin kuivasta mauttomasta juomasta.  Pohdin.  Mitä jos olisimme olleet tässä baarissa kahden? Olisimmeko tanssineet viimeiseen asti? Olisitko pyytänyt minua tanssimaan keskelle tanssilattiaa intohimoisen viimeisen hitaan?

Syntinen Askel 3/5

  Puhelin värähtää.  Käännän katseeni yöpöydälleni ja näen tuon tatuoidun muukalaisen nimen ruudulla. Yksi uusi viesti.  Huokaisen syvään. Kehoni nauttii syvästä pelosta, jännityksen tunteesta. Minä hieman tärisin.  Menen seisomaan ikkunan luokse. Katson kadulle verhojen välistä, mutta en näe siellä ketään. Tyhjä ja pimeä tie jatkui jatkumista yksin yksinäisyydessään. Valo vilkkuu yhä puhelimen näytöllä, mutta en käännä katsettani siihen kuitenkaan. Kuulen auton äänen, mutta se katoaa yhtä nopeasti kuin valomerkki kännykästäni. Huokaisen toistamiseen. Katselen yhä tielle ja näen parkissa mustan ajoneuvon. Ikkuna aukenee ja tatuoitu käsi näkyy jälleen. Muukalainen oli palannut.  Mietin lähikuukausia ja sitä kuinka nopeasti aika on vierähtänyt eteenpäin. Vasta äsken oli kiimainen ja kuuma kesä ja tämä likka kulki minihame päällä korkkareissa katuja kesäyön hämärinä pikkutunteina. Yhtäkkinen syksyn tulo, vesisateet ja pimenevät illat saivat minut jonkinlaiseen syysmasennuksen partaalle. M