Siirry pääsisältöön

Pinkki kuusi, kuohuva ja korkkarit

 

24-fucking wee!


                                Pinkki kuusi, pinkku kuohari, pinkki KorkkariNaikkonen

Okei. Ihan pikkutytöstä lähtien meikä mandoliini on unelmoinut vaaleanpunaisesta joulukuusesta. Varsinkin sellaisesta joka tuli omaan kämppään. Mä jotenkin veikkaisin, että sukulaisilla vois mennä joulupuuro väärään kurkkuun mikäli meidän porukoiden olohuonetta olisikin tänä vuonna koristanut neonpinkki joulupuu. 
Hyvä on tunnustan, olen itsekin jonkinsortin jouluihminen... Vaikka en aloita valmisteluja heti Juhannuksen jälkeen!!
Kysymys kuuluukin, kuinka moni aloittaa valmistelut jo kesäkuussa?

Pinkki joulukuusi toi iloa harmaaseen pimeään. Kun isosiskoni soitti ja kertoi löytäneensä minulle lempivärisen joulukuusen huusin ääneen muutaman kerran Luojaa ja vain siksi että yksi unelmistani toteutui vihdoinkin. 
Ja tuli päivä jolloin sain tuon ihanuuden kotiini. Keitin kahvit, katselin sitä lumoutuneena. 
Asettelin pinkit aamutohvelini kuusen alle pinkille matolle. 


                                                        Kuinka koristelisin sen?

Voihan vaikeus. Oli kauhean vaikeaa miettiä yksin ja yöllä itsekseen, että kuinka saisin koristeltua jotain niin kaunista vielä kauniimmaksi? Hassua sanoa, että olin niin pinkin kuusen vallassa etten osannut tehdä oikeita kunnon päätösiä!
( Kaikki mielensäpahoittajat, jotka eivät ymmärrä tekstejäni lainkaan...ÄSKINEN OLI VITSI)

Onneksi kuitenkin oma mammani, joka omistaa yhtä hulvattoman hauskan huumorintajun kuin tyttärellään haki minut yhtenä iltana ja lähdimme yhdessä etsimään kultaisia palloja kuuseeni. 
Miksi kultaisia? Ajattelin ensin pinkkejä tietenkin mutta sitten tuli pelkotila. Mitä jos kuusi olisikin liian silmäänpistävä ja se sokaisisi vieraan joka sattuisi käymään kylässä? 

On myönnettävä, että herätessäni yöllä säikähdin hieman näkemääni. Tuntui, että vaaleanpunainen joulukuusi kirkkaine kultasine koristeineen hyökkäsi minun päälleni. Mutta ajan kanssa silmäni tottuivat kuuseen ja hassuihin hankintoihin. 

                                    Mitä sä tyttökulta olet mennyt ostamaan?!

Ihana iskä. Olin kutsunut hänet käymään luonani mamman kanssa. Jo eteisessä seistessään hän näki jotakin mikä oli hänen sydämelleen liikaa. Mammani puolestaan tokaisi 
"Älä välitä. Miehet ei ymmärrä mitään hauskan päälle" Voitte kuvitella, että isukki odotti autossa ja teki ristinmerkkiä todetakseen nuorimman tyttärensä valloittavat inspiraatiot ja hyvät ideat! 
Ei se nyt mennyt ihan noin, mutta yksi asia on varma....Miehet eivät ymmärrä hauskan päälle! 

Pari lasia kuoharia

Joulukuussa juhlin mun synttäreitä itsekseni.  Istuin koneella uuden tekstin parissa ja join lasin viiniä. Tietenkin tämän KorkkariNaikkosen muutama paras ystävä (Ramona & Heini) saapuivat kilistämään kera pinkin kuoharin tämän ikäloppu frendinsä kunniaksi. 
Siinä kuunneltiin musiikkia, syötiin mutakakkua pinkillä kermavaahdolla  jota koristivat samaan sävyyn nomparellit ja vadelmat. 

Mitä tulee sanaan jouluihminen?
Monet vuodet olen ollut itse samanlainen joulufiilistelijä ja hössöttäjä. Piparit leivotaan ja niihin laitetaan pinkkejä koristeita...vaikkakin viimeisenä vuonna minä olin se joka jätettiin vahtimaan niiden valmistumista ja myöhemmin päätettiin yhteisvoimin että se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta...

Tänä vuonna olin niin väsynyt ja kuitti. Käydessäni vielä joka päivä töissä Helsingissä heräten puoli viisi aamulla ja lähtien puoli kuusi kohti Helsinkiä. Työpäivän jälkeen lähdin kotimatkalle ja saavuin himaan noin puoli kaksitoista yöllä...
Joten ehkä sain tänä jouluna jättää kaikki hössötykset sikseen ja keskittyä vain nauttimaan itse kokonaisesta joulusta perheen kanssa. 
Mamman leipoessa jouluherkkuja tämä KorkkariNaikkonen nuokkui puoliksi silmät kiinni keittiönpöydässä. Juodessa kahvia sen verran, että piristyisin edes pitämään molemmat silmäni yhtäaikaa auki sain puheripulikohtauksen. Loppujen lopuksi kaksi taikinaa meni perseelleen, sillä mamman aatonaaton rauhallisuus oli muuttunut tyttärensä pölötyksen kuuntelemiseksi. 

                                                    Kolmas onnistui sittenkin !

...Kuivatkakut ja piparkakut maistuivat tänäkin jouluna yhtä hyville! 



Mitä tulee pinkkiin joulukuuseen? Noihin kuviin, joihin jaksoin sentään hymyillä? Liialliseen jouluruuan syömiseen ja joka vuoden alussa alkavaan kuntokuuriin?!

Hyvästelin joulukuusen ja kohtasin pelkoni ennen Loppiaista. Uskaltauduin yläkerran vintille ja pyyhin nenäliinalla kyyneleeni yrittäen lohduttaa minua että kuusta näkevämme taas pian! Ensi vuosi olisi ihan lähistöllä, tyyliin nurkan takana! Valokuvissa yritin leikkiä hetken aikaa seksikästä joulutonttua pinkissä asussaan ja korkokengissä. Tapaninpäivänä en saanut yhtään lanttulaatikkoa enää alas. Pyllyni on joutunut hyvän, mutta hermoja koettelevan jumppatreenin armoille. Yritän silti syödä kerran päivässä hedelmän vaikka sipsipussi olisi enemmänkin kuin  tervetullut ainakin kerran kuukaudessa...


Heiii!!! Sainhan mä jotain aikaan...Nimittäin tilattua valmiit joulukortit! Eiks ole hienot?!?


Näin tammikuun puolessa välissä on hyvä ja paras mahdollinen aika toivottaa kaikille Ihanaa Joulua ja Onnea Uuteen Vuoteen 2022 ! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Korkojen Kapina vierailulla Puoli Seiskassa!

 Korkojen Kapina pääsi toteuttamaan UNELMANSA!  Puoli Seiskan kuuluisa pinkki sohva Toteutuuko mun pitkäaikainen unelma vihdoin ja viimein? Onko tämä oikeasti totta? Yhtenä toukokuun päivänä 2023 tapahtui yksi ikimuistoisin asia... "Minua jännitti tosi paljon kun kävelin Ylen tiloihin.  En voinut uskoa sitä todeksi"  Istahdin aulan sohvalle, josta minut tultiin hakemaan sovitusti. Lähdimme Tuulianna Tolan kanssa kiertämään studioita. Pääsin näkemään miltä uutisstudio, aamutvstudio ja ohjaamo näyttivät. Kurkistin myös maskihuoneeseen jossa tapasin tuttuja kasvoja! Parhain juttu koko kierroksessa oli kuitenkin itse Puoli Seiska ohjelmasta tuttua tutumpi pinkki sohva johon vierailijalla oli kunnia istahtaa haastattelun ajaksi.  Ohjelman juontajat ja työryhmä saivat vierailijan   eli minut viihtymään kaikin tavoin. Kahvia, keskusteluja sekä pientä "haastattelupätkää" oli tiedossa pian.  Ihanan Tuulianna Tolan kanssa juteltiin minun kirjastani joka ilmestyi heinäkuussa 2

Miksi kielletty himottaa eniten?

Aina ja Ikuisesti- Päähenkilön ruutuvihosta  Muistan kuinka Islanti sai minut unelmoimaan villistä vapaudesta. Ja sitähän minä olinkin, mutta kai kuvittelin olevani tilivelvollinen sinulle tulemisistani sekä menemisistäni. Miksi? Paikallisbaarista kantautui akustinen kitaran soitto. Väki seilasi sisätiloista ulos polttamaan tuoppien kanssa. Jo heidän elämäntyylinsä sai turistin tuntemaan miten kulttuuri poikkesi jollain tasolla suomalaisesta. En tarkoita nyt tuopin tavoin, mutta jokin tunnelmassa oli täysin erilaista. Mikä?   Pitkä hiuksiset sällit naurahtelivat terassilla paikallis vitseille, joita sisäpuolelta kantautui laulun mukana.  Tilasin valkoviiniä lasillisen. Valitsen useasti sen makean version, koska... Noh satuin pitämään siitä enemmän kuin kuivasta mauttomasta juomasta.  Pohdin.  Mitä jos olisimme olleet tässä baarissa kahden? Olisimmeko tanssineet viimeiseen asti? Olisitko pyytänyt minua tanssimaan keskelle tanssilattiaa intohimoisen viimeisen hitaan?

Syntinen Askel 3/5

  Puhelin värähtää.  Käännän katseeni yöpöydälleni ja näen tuon tatuoidun muukalaisen nimen ruudulla. Yksi uusi viesti.  Huokaisen syvään. Kehoni nauttii syvästä pelosta, jännityksen tunteesta. Minä hieman tärisin.  Menen seisomaan ikkunan luokse. Katson kadulle verhojen välistä, mutta en näe siellä ketään. Tyhjä ja pimeä tie jatkui jatkumista yksin yksinäisyydessään. Valo vilkkuu yhä puhelimen näytöllä, mutta en käännä katsettani siihen kuitenkaan. Kuulen auton äänen, mutta se katoaa yhtä nopeasti kuin valomerkki kännykästäni. Huokaisen toistamiseen. Katselen yhä tielle ja näen parkissa mustan ajoneuvon. Ikkuna aukenee ja tatuoitu käsi näkyy jälleen. Muukalainen oli palannut.  Mietin lähikuukausia ja sitä kuinka nopeasti aika on vierähtänyt eteenpäin. Vasta äsken oli kiimainen ja kuuma kesä ja tämä likka kulki minihame päällä korkkareissa katuja kesäyön hämärinä pikkutunteina. Yhtäkkinen syksyn tulo, vesisateet ja pimenevät illat saivat minut jonkinlaiseen syysmasennuksen partaalle. M