Siirry pääsisältöön

Reploja, Rivoutta, Ranspiraatioita!

 

Kuva: Merja Markkanen  

 Kevät tuli ja meni. Kesä tuli ja meni. Täytyy myöntää, että vietetyt kesäpäivät juoksivat kilpaa korkokenkieni kanssa. Tosin näytelmässä  jossa olin mukana en ollutkaan se perinteinen Leidi tyllihameessa ja    korkkareissa soman käsiveskan kanssa PÄINVASTOIN esitin miestä. 

  Maaliskuussa laitoin "hakemuksen" Urajärven kartanoteatterille joka   etsi alkavaan prokkikseen näyttelijöitä. Muutama vuosi sitten kokeilin samaa temppua mutta silloin osallistuminen ei onnistunut. Nyt kävi      kuitenkin hyvä tuuri ja sain iloisen uutisen jossa kerrottiin pääseväni mukaan. Haha, olin varma että esittäisin pensasta tai muuta pientä        taustahenkilöä, mutta loppujen lopuksi sainkin kunnian esittää  kirkkoherran poikaa Anselmi Viljasaloa. 

En ollut koskaan aiemmin ollut mukana missään näytelmässä.              Päinvastoin minulla oli vain  kokemusta juontamisesta lavalla eikä        näyttelemisestä. Kuitenkin lähdin projektiin hyvällä ja innokkaalla       fiiliksellä. Lukuharjoituksista teorian ja käytännön teatteriopetuksen  jälkeen päästiin vihdoin ja viimein ulos Urajärven kauniiseen miljööseen. Paikka on upea ja sen kauneus lumoava! Onneksi ilmat suosivat kuitenkin vaikka aluksi vesisateet tervehtivätkin meitä usein. Ensi-ilta koitti ja se meni loistavasti. Kovan harjoituksen jälkeen meidät palkittiin aplodeilla ja ruusuilla moneen eri otteeseen! 

Kuva: Merja Markkanen

 Mieshenkilön esittäminen vaati rohkeutta ja   panostamista roolihahmon yksityiskohtiin. Kävellä   kädet taskussa, tai sitten Raamattu kädessä niin kuin   useasti hahmoni kulki. Pukeutua tummaan pukuun ja   olla tukehtumatta solmioon. Oppia piirtämään viikset      ja ajatella kuin MIES! No siihen ei loppujen lopuksi   paljoo tarvittu. Kunhan olit ja et ajatellut ns mitään   järkevää... Vitsi vitsi!  Roolihahmona Anselmi   Viljasalo oli tossukka, syntinen ja jotenkin   epätoivoinen  rakkauden suhteen. Mutta kuitenkin   taikakukan ansiosta löysi   tiensä ja loppujen lopuksi   himoitsi Urajärven   lihaksikasta muurarin moukkaa! 


Kuva: Merja Markkanen
Näyttelijät: Heli Järvelin, Lauri Kuusrainen ja Jaana Huumo

Oma fiilikseni tästä kesästä on hyvä. Tietenkin välillä väsymys ja kiire näkyi mun arjessa tosi paljon MUTTA en vaihtais yhtäkään teatterissa vietettyä hetkeä pois. Meillä oli ihana teatteriperhe joka koostui ihanista ja taitavista  näyttelijäkollegoista ja koko tiimistä! Sain teistä ystäviä loppuelämäksi! Kiitos!




Näytelmämme oli William Shakespeare Kesäyön Unelma jonka oli käsikirjoittanut Urajärvelle sopivaksi kirjailija Timo Taulo. Ohjauksesta vastasi aivan mielettömän lahjakas ohjaajamme Juha Suihko joka toi ja loi esityksestä komediallisen ja sai meidät näyttelijät loistamaan lavalla. Puvustuksesta ja maskista huolehti huikea Anu Reijonen. Kiitos myös teatterin tuottajalle Mervi Markkaselle sekä Lissu Markkaselle kaikista herkuista joita loihdit meille treeneihin ja esityksiin! 

          !!!Saa nähdä mitä ensi kesä tuo tullessaan!!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Korkojen Kapina vierailulla Puoli Seiskassa!

 Korkojen Kapina pääsi toteuttamaan UNELMANSA!  Puoli Seiskan kuuluisa pinkki sohva Toteutuuko mun pitkäaikainen unelma vihdoin ja viimein? Onko tämä oikeasti totta? Yhtenä toukokuun päivänä 2023 tapahtui yksi ikimuistoisin asia... "Minua jännitti tosi paljon kun kävelin Ylen tiloihin.  En voinut uskoa sitä todeksi"  Istahdin aulan sohvalle, josta minut tultiin hakemaan sovitusti. Lähdimme Tuulianna Tolan kanssa kiertämään studioita. Pääsin näkemään miltä uutisstudio, aamutvstudio ja ohjaamo näyttivät. Kurkistin myös maskihuoneeseen jossa tapasin tuttuja kasvoja! Parhain juttu koko kierroksessa oli kuitenkin itse Puoli Seiska ohjelmasta tuttua tutumpi pinkki sohva johon vierailijalla oli kunnia istahtaa haastattelun ajaksi.  Ohjelman juontajat ja työryhmä saivat vierailijan   eli minut viihtymään kaikin tavoin. Kahvia, keskusteluja sekä pientä "haastattelupätkää" oli tiedossa pian.  Ihanan Tuulianna Tolan kanssa juteltiin minun kirjastani joka ilmestyi heinäkuussa 2

Miksi kielletty himottaa eniten?

Aina ja Ikuisesti- Päähenkilön ruutuvihosta  Muistan kuinka Islanti sai minut unelmoimaan villistä vapaudesta. Ja sitähän minä olinkin, mutta kai kuvittelin olevani tilivelvollinen sinulle tulemisistani sekä menemisistäni. Miksi? Paikallisbaarista kantautui akustinen kitaran soitto. Väki seilasi sisätiloista ulos polttamaan tuoppien kanssa. Jo heidän elämäntyylinsä sai turistin tuntemaan miten kulttuuri poikkesi jollain tasolla suomalaisesta. En tarkoita nyt tuopin tavoin, mutta jokin tunnelmassa oli täysin erilaista. Mikä?   Pitkä hiuksiset sällit naurahtelivat terassilla paikallis vitseille, joita sisäpuolelta kantautui laulun mukana.  Tilasin valkoviiniä lasillisen. Valitsen useasti sen makean version, koska... Noh satuin pitämään siitä enemmän kuin kuivasta mauttomasta juomasta.  Pohdin.  Mitä jos olisimme olleet tässä baarissa kahden? Olisimmeko tanssineet viimeiseen asti? Olisitko pyytänyt minua tanssimaan keskelle tanssilattiaa intohimoisen viimeisen hitaan?

Syntinen Askel 3/5

  Puhelin värähtää.  Käännän katseeni yöpöydälleni ja näen tuon tatuoidun muukalaisen nimen ruudulla. Yksi uusi viesti.  Huokaisen syvään. Kehoni nauttii syvästä pelosta, jännityksen tunteesta. Minä hieman tärisin.  Menen seisomaan ikkunan luokse. Katson kadulle verhojen välistä, mutta en näe siellä ketään. Tyhjä ja pimeä tie jatkui jatkumista yksin yksinäisyydessään. Valo vilkkuu yhä puhelimen näytöllä, mutta en käännä katsettani siihen kuitenkaan. Kuulen auton äänen, mutta se katoaa yhtä nopeasti kuin valomerkki kännykästäni. Huokaisen toistamiseen. Katselen yhä tielle ja näen parkissa mustan ajoneuvon. Ikkuna aukenee ja tatuoitu käsi näkyy jälleen. Muukalainen oli palannut.  Mietin lähikuukausia ja sitä kuinka nopeasti aika on vierähtänyt eteenpäin. Vasta äsken oli kiimainen ja kuuma kesä ja tämä likka kulki minihame päällä korkkareissa katuja kesäyön hämärinä pikkutunteina. Yhtäkkinen syksyn tulo, vesisateet ja pimenevät illat saivat minut jonkinlaiseen syysmasennuksen partaalle. M